Nystiftet lokalliste i Fredericia vil fokusere på hjertesager op til kommunalvalg

Kirstine Holst, spidskandidat for den nystiftede lokalliste Borgerligt Fælleskab, mener, der er for meget fokus på at stå på mål for partilinjen fremfor mærkesager.

Af Simon Muff

Der blæser nye borgerlige politiske vinde i Fredericia op til det kommende kommunalvalg i november. Tre tidligere medlemmer af Det Konservative Folkepartis lokalforening i Fredericia brød med partiet og dannede i juli i år en ny borgerlig lokalliste, Borgerligt Fællesskab.  

Det nye borgerlige projekt er ifølge spidskandidaten, Kirstine Holst, et rummeligt fællesskab med fokus på kandidaternes hjertesager.

”Vi har samme politiske og etiske værdier i gruppen, men går til valg på forskellige mærkesager, der betyder noget for os hver især,” siger Kirstine Holst.

Konservative i nye klæder

De tre stiftere, som udover Kirstine Holst, tæller Søren Stampe og Toke Kieler, meldte sig ud af De Konservative efter en række uoverensstemmelser over den interne linje i partiet. I kølvandet på udmeldelsen slog trioen hovederne sammen og etablerede Borgerligt Fællesskab.

Kirstine Holst var bl.a. træt af ensformigheden i at skulle forsvare De Konservatives partilinje i stedet for at hellige sig personlige mærkesager.

”I Konservative skal man først og fremmest stå på mål for sager, du eksempelvis ikke har været med til at beslutte eller har en holdning til – det er ikke tilfældet ved os, hvor det er hjertesager, vi selv har bestemt og brænder for.”

En af Kirstine Holsts hjertesager er et øget fokus på vold i nære relationer – et emne der bl.a. er genstand for et kommende debatoplæg d. 4. september og er arrangeret i samarbejde med Enhedslistens byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz.

Netop politisk samarbejde er en af grundstenene i Borgerligt Fællesskab.

”Politik er ikke så polariseret, som man måske tror, vi kan sagtens samarbejde på tværs af de politiske fløje i byrådet,” siger Kirstine Holst.

Ingen partikasse

Der er dog ulemper ved at stå på egen hånd og ikke at have et stort parti med en masse økonomiske midler i ryggen op til kommunalvalg.

”Vi har ingen partikasse som eksempelvis Socialdemokratiet og Venstre, og vi er derfor tvunget til at tænke i nogle andre løsninger og er det derfor afgørende at vi skriver læserbreve, er på de sociale medier og kommer ud på gaden og snakker med vælgerne.”

Ifølge Kirstine Holst er det en ny tid i Fredericia. Efter et tumultarisk forløb i byrådet sidste år, ser hun et ekstra behov for integritet hos politikerne. Derfor ser hun gerne, at der bliver stemt personligt til det kommende kommunalvalg.