Nu skal Istanbul konventionen indføres lokalt i Fredericia

To spidskandidater til det kommende kommunalvalg inviterer Fredericias borgere til debatmøde om vold i nære relationer den 4. september.

Fredericia Kommune skal forpligte sig til at lave en handleplan for, hvordan man sikrer forebyggelse af vold i nære relationer. Det mener Kirstine Holst fra Borgerligt Fællesskab, der sammen med Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten, inviterer Fredericias borgere til debatmøde om netop det emne.

Hvert år er der i Fredericia 400-600 personer som udsættes for fysisk vold af deres partner. Det oplyser Enhedslisten Fredericia på deres hjemmeside. Derudover findes flere tilfælde af psykisk vold, stalking og forskellige former for seksuelle krænkelser, skriver de.

Borgerne skal give perspektiv

Kirstine Holst håber på, at det er en divers gruppe af borgere, der vil deltage i debatmødet.

”Jeg håber, at vi ser både ofrene for vold i relationen, pårørende til ofrene og dem der gennem deres profession er i kontakt med pårørende,” siger Kirstine Holst.

På den måde håber hun, at arrangementet kan være med til at give et bredere helhedsbillede. Debatten og de nye initiativer skal derfor ikke kun være med til at gavne de voldsramte men også alle former for pårørende.

Hun pointerer, at panelet, der skal optræde til debatmødet, ligeledes er sammensat for, at problematikkerne kan belyses fra flere vinkler. Panelet består af to fagpersoner i form af Lisbeth Jessen, direktør for Danner, og Sara Svane, medstifter af Institut Mod Vold, de to kommunalpolitikere selv samt Anne Lysholdt Jørgensen, der er tidligere offer for vold i en relation.

Arrangementet er for Kirstine Holst et led i den plan, der skal sikre, at Istanbul Konventionen, der blev vedtaget i 2014, indføres i lokalsamfundet.

Arrangementet finder sted den 4. september klokken 13 i gården ved Urbania Streetfood.