Kriminalteknisk center skal indgå i den 13. politikreds: Leder håber på ikke at blive glemt igen

Foto: Maria Svehag

Leder på kriminalteknisk center i Fredericia ser positivt på sidste uges forslag om at lave en ny superenhed for dansk efterforskning. Han håber på, at det vil gøre dem mere synlige for andre specialenheder.

Kriminalteknisk center i Fredericia skal indgå i den 13. politikreds, som Nick Hækkerup den 21. august fremlagde planerne for. Den nytænkte politikreds skal fungere som en superenhed indenfor dansk politis efterforskning, hvor Kriminalteknisk center i Fredericia sammenlægges med syv andre specialenheder. Politikredsen skal stå for efterforskningen af de mest komplicerede sager.

Afdelingsleder i kriminalteknisk center Henrik Wulff, er generelt positivt stemt overfor idéen om en sammenlægning af de forskellige specialenheder. Især håber han, at det vil give dem flere opgaver i de store sager, hvor han normalt føler, at afdelingen kan blive glemt.

”Det har før været som om, at vi ikke altid bliver tænkt med. Det er som de ikke helt ved hvad vi kan og derfor ikke tænker, at de har brug for os,” siger Henrik Wulff om de andre specialenheder.

Han regner derfor med, at afdelingens plads rundt om bordet i den 13. politikreds vil gøre, at deres kompetencer bliver udnyttet bedre.

Kriminalteknisk center har ligget i Fredericia siden 2012. Foto: Maria Svehag

Afdelingen bliver i Fredericia

Han er dog bekymret over det faktum, at afdelingen ikke bliver flyttet til Århus, hvor den resterende sammenlægning skal ligge.

”Det er en ulempe, at vi ikke er i Århus med de andre. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi er repræsenteret ved møder, så vi på den måde griber den her mulighed for stadig ikke at blive overset” siger han.

Afdelingen i Fredericia er ikke mulig at flytte, da det vil kræve for mange ressourcer at flytte alle laboratorier til Århus.

Det er blandt andet en ressource som især fotoområdet, at afdelingen i Fredericia kan bidrage med til det fælles efterforskningshold, mener Henrik Wulff:

”Vi vil især kunne være med på fotodokumentationen, da vi har det bedste udstyr og mest specialiserede i sådan noget som at bruge droner.”

Forslaget for den 13. politikreds præsenteres nu, fordi kriminaliteten har udviklet sig til at være mere kompliceret. Sådan fortæller Nick Hækkerup til dr.dk. Den udvikling er Henrik Wulff enig i:

”Der er mere organiseret og dygtig kriminalitet i dag end før. Efterforskningen af den organiserede kriminalitet er hele tiden et kapløb, hvor vi forsøger at indhente de nye metoder, som de kriminelle udvikler.”

For afdelingslederen er der altså mange gode grunde til at oprette den 13. politikreds, hvis det kan komme til at fungere optimalt med samarbejdet.