Morgensang på Fredericia Bibliotek er tilbage

I halvandet år har morgensang på biblioteket været sat i bero, men nu er det igen på programmet. 

Torsdag morgen bliver sunget ind i foyeren på Fredericia Bibliotek. Bag et elektrisk klaver sidder Astrid. Hun er den frivillige pianist, der står for arrangementet. Der var cirka mødt tyve mennesker op, da biblioteket, for første gang siden coronas opstart, bød de syngende gæster indenfor igen.

”Vi har været mange flere end det her, men det er et godt fremmøde. Alle kunne sidde ned, og alle ser glade ud,” fortæller Astrid.

Morgensang på biblioteket er et fire år gammelt initiativ. Den sidste torsdag i hver måned trilles en vognfuld højskolesangbøger ud i foyeren. Men det sidste halvandet år har arrangementet ligget i dvale. 

Morgensamling på biblioteket er ikke det eneste kulturtilbud, der har været ramt af nedlukninger på Fredericia Bibliotek. Anna Margrethe Nygaard Skov, der er bibliotekets souschef og ansvarlig for arrangementer, fortæller, at det ikke har været muligt for dem at afholde de arrangementer, de gerne ville.  

”Vi har stort set ikke kunne afholde noget som helst. Men den smule vi har kunne holde med restriktioner, har folk været super glade for,” fortæller Anna Margrethe. 

At borgerne er glade, er også det, den frivillige pianist oplever:

”Jeg kan se, at folk smiler og mærker, at de har en følelse af at være sammen om det her.” 

Astrids morgensang er et arrangement, der har været ekstra længe undervejs. Anna Margrethe fortæller, at arrangementet når ud til en ældre målgruppe, og derfor har det været særligt sårbart under corona. 
Astrid har også selv været tilbageholdende i forhold til at starte morgensang op igen. Derfor er det også først nu, hvor restriktionerne ophæves, og mange er vaccineret, at de starter op igen.