Festival er tæt på udsolgt, selvom hovednavn hopper fra

Poul Krebs er blevet hyret ind til at erstatte hovednavnet Johnny Madsen. Foto: Tobias Nicolaj

Festivalen Sommerfest på Kasernen, der løber af stablen fra torsdag-lørdag på Bülows kaserneplads i Fredericia, har ganske få billetter tilbage til torsdag.

Af Simon Muff

Hvis du drømmer om at stå og skråle med, når Poul Krebs’ ”Så Nogen Som Os” gjalder ud over Bülows kaserneplads i Fredericia, skal du skynde dig at få fingeren ud.

Eventbureauet, EventC, der arrangerer begivenheden, kan informere at blot 50-60 billetter er tilbage til torsdagsprogrammet. Arrangørerne af festivalen er begejstrede for opbakningen, og de er yderst optimistiske med hensyn til det mulige billetsalg.

“Hvis ikke de resterende billetter bliver solgt i løbet af dagen, satser vi på at kunne sælge dem i døren,” spår Ulrich Nicolajsen, der er direktør for Event C, som både afvikler arrangementet og booker de optrædende kunstnere.

Arrangementet, der har plads til 500 gæster, har udover koncerter med bl.a. førnævnte Poul Krebs, og rockbandet Carpark North, Fredericias første roséfestival på programmet om lørdagen.

Her er der bl.a. mulighed for at få fingre i mere end 50 forskellige slags rosévine.

”Vi har før afholdt en ginfestival i byen, som var populær, så nu vil vi prøve kræfter med rosévin,” udtaler Ulrich Nicolajsen.

Johnny melder fra, men Poul er på pletten

Trods en aflysning fra musikeren Johnny Madsen to dage før koncerten, grundet en nyligt pådraget rygskade, ser Ulrich ikke arrangementet som forringet.

”Vi var opmærksomme på, at Johnny havde aflyst en række koncerter, så da han aflyste vores koncert, var vi ikke spor overraskede,” siger Ulrich Nicolajsen.

Poul Krebs blev fluks kaldt ind og kunne træde til med kort varsel til lettelse for arrangørerne.

”Vi havde allerede en plan B, før Johnny aflyste, som involverede Poul Krebs som stand-in.”

Lysten falder og stiger

Selvom koncerter og festivaler med under 15.000 gæster har fået grønt lys efter omkring halvandet års nedlukning, viser målinger, at lysten til livekoncerter generelt er faldet.

Ifølge en undersøgelse foretaget af koncertmålingen Kulturbarometret, er danskernes lyst til at gå til koncerter faldet fra 27 procent i juli til 24 procent i august i år.

Dog er lysten til at tage på festival steget fra otte procent i juni til ni procent i august.

Den manglende lyst til koncerter blandt koncertgængerne er dog ikke et billede, Ulrich Nicolajsen genkender.

”De gæster jeg møder i forbindelse med vores arrangementer har en stor oplevelsesparathed, og de er sultne efter livemusik”.