Uddannelsesbyggeri træder vande

Fredericia Campus skal ligge her.

I december 2020 blev Fredericia Byråd enige om at købe en større byggegrund ved det attraktive område i Kanalbyen. Men projektet er ikke startet endnu, og det efterlader grund til stor skepsis blandt lokale.

Lejligheder, restauranter og caféer pryder allerede havnefronten ved Kanalbyen i Fredericia. Seneste skud på stammen er det nye uddannelsescampus – Campus Fredericia – der skal sikre nye unge kræfter til byen. Det nye område skal danne ramme om mere liv og aktivitet i Kanalbyen blandt unge.

Kommunens mål er at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø, hvor unge har mulighed for at studere tæt på ungdomsboliger. Men alligevel er byggeriet ikke påbegyndt – ligesom en endelig slutdato er svær at fastslå, fortæller projektleder Martin Bach Sørensen:

”Vi vil naturligvis gerne starte hurtigst muligt. Men på grund af nye budgetteringer, har vi skullet revidere den økonomiske del, og kan derfor ikke fortælle noget om, hvornår det kan tages i brug.”

Selvom planerne til det nye Campus er klarlagt, er byggeriet endnu ikke påbegyndt. Det skaber stor undren hos de lokale i nærområdet. Blandt andet hos ejer af East Coast Surfers, blot en spytklat fra det planlagte Campus:

”Egentlig ved jeg kun, at kommunen har planer om at bygge en uddannelsesinstitution her. Formålet og tidsplanen kan være lidt svær at gennemskue i øjeblikket,” siger Martin Stephansen.

Både antal studerende og hvilke specifikke uddannelser, som kommer til at danne rammer om Campus Fredericia, står endnu uklart, forklarer projektlederen og uddyber:

”Vi kan endnu ikke sige noget om, hvilke uddannelser det drejer sig om. Vi har oplevet interesse fra Social- og Sundhedsskolen, som allerede er placeret i byen. De har tre forskellige linjer, som selvfølgelig er interessante for os.”

Foruden SOSU-uddannelserne er Martin Bach Sørensen ikke i stand til at oplyse om, hvilke uddannelser de nye faciliteter fremover skal huse.