Maskinmesterskole og professionshøjskole afsøger muligheden for en ny uddannelse

Foto: Søren Gylling

Flere danske provinsbyer afdækker muligheden for at overtage en eller flere af de videregående uddannelser, som skal flyttes væk fra de fire største byer.

Hvis man vil læse til dyrelæge, foregår det i København. Journalist kan du læse tre steder i landet, to i en af de tre største byer i Danmark. Et bredt politisk flertal har over sommeren vedtaget, at flere videregående uddannelser skal flyttes fra de fire største byer og ud i landet. I Fredericia er erhvervsakademi og professionshøjskole UCL og Fredericia Maskinmesterskole gået sammen for at undersøge muligheden for en ny uddannelse med i Fredericia.

”Vi skal nu sammen med Fredericia Maskinmesterskole i gang med at kigge på, hvilken uddannelse det kan dreje sig om. Derfor starter der en proces, hvor vi skal finde ud af, hvilke kompetencer erhvervslivet i trekantsområdet efterspørger,” forklarer rektor på UCL, Jens Mejer Pedersen.

Han understreger, at et bud på en ny uddannelse i Fredericia skal bygge på et kvalificeret grundlag. Virksomhederne skal eksempelvis være villige til at sætte praktikpladser til rådighed. Rektor på Fredericia Maskinmesterskole, Jens Færgemand Mikkelsen, er enig i dette udsagn.

Ulven kommer

Fredericia Dagblad bragte den 27. maj, at en nye uddannelse helt sikkert ville komme til Fredericia i form af en maskiningeniøruddannelse. Fredericia borgmester Steen Wrist (S) udtalte på daværende tidspunkt, at han var glad for, at der kom en ny uddannelse til byen, og at den vil passe som fod i hose til byen. Den endelige politiske aftale giver byerne mulighed for selv give et bud på en uddannelse, der passer til byens ”behov” fremfor, at byerne bliver tildelt en specifik uddannelse fra centralt hold.

”Jeg ved ikke, hvor ideen med maskiningeniør kommer fra,” forklarer Jens Færgemand Mikkelsen. Han afslutter med at understrege, at de selv har kompetencer indenfor drift, vedligeholdelse og bæredygtighed.

UCL ser positivt på at kunne udbyde flere tekniske uddannelser i Fredericia. På baggrund af den politiske aftale går UCL positivt ind i det videre arbejde med at afdække de specifikke behov fra virksomhederne i området.

Uddannelsesinstitutionerne har deadline for deres bud i foråret 2022 og sommeren 2022.